Sunday, October 27, 2013

The Best Powerbank Ever.


Haha sory tajuk post mcm biase la nk bg gempak je :p

Ok ramai inbox tanya aku ape powerbank paling "okay" untuk digunakan.
 "Okay" maknanya bila charge power battery powerbank tahan lama or leh charge banyak kali.

Bdasarkan pengalaman aku la, so far 
aku penah guna 2 jenis powerbank je.

Before ni aku guna powerbank Yoobao.
Rasanya smua orang tau kot Powerbank Yoobao ni cmne.
Ok berdasarkan PENGALAMAN la, aku dah TERbeli Yoobao yang x original.
Mmg murah and dah bnyk ciplak benda ni.
Pakai bape kali je pastu rosak. 

 Haish tp aku rasa kalau Yoobao yang original mungkin
mahal and tahan la.

Then tobat beli yg murah aku beli yg mahal skit.
Powerbank Pineng.
Rasanya powerbank ni pon rmai orng dah tau kot.

  
Ok so far powebank ni mmg mantap. 
Aku guna phone Nokia Lumia and powerbank ni leh charge phone aku 5 kali. 
Member aku guna Iphone pon dia kata 5 kali charge.
Oklah tu untuk powerbank yg kuasa 10000mAH. 

So kesimpulannye, sesiapa nk beli powerbank tu,
belilah yg mahal skit or Jenama Pineng ni ok lah,
kurang diciplak compare ngan Yoobao da merata2 ciplak.

And 2 perkara kalau nk beli benda :

1) Beli la mahal skit, asalkan quality ada dan terjamin.
Barang murah mmg la quality low. 
So jgn la bising kalau beli murah tp cpt rosak. Paham?

2) Benda elektronik ni kena pandai jaga. Kalau barang mahal pon, asyik terjatuh 
je mmg la cpt rosak. Paham?

Hehe bukan marah or apa.
Cuma saya ni penjual juga. Kekadang customer bising2 nk harga RM0.20 tp nk quality harga barang RM2000. Pastu bila cpt rosak tanya KENAPA? :)

Sekadar kiasan dan pengajaran. 
Selamat beramal ^^ 







7 comments:

  1. Mesti orang yang cipta ni brand ni asal dari Pulau Pinang.

    Hahah.. :P

    ReplyDelete
  2. wah, review yg sungguh bagus... :)

    ReplyDelete
  3. nak murah nak murah! :P hihihi... nice entri. tgh survey powerbank yg ok sebenarnya ni. :)

    ReplyDelete
  4. tips kalau nak beli powerbank yoobao.. most yg tak ori tu biasanya warranty 3 bulan and tu yg boleh dapat kat merata-rata tempat.. kalau warranty dia one year,then baru original... ^^

    ReplyDelete
  5. Klu di China, 1 powerbank pineng ni berapa rm yer?

    ReplyDelete
  6. Salam. Hee saya pun baru beli powerbank Pineng ini dengan harga RM49 saja.

    ReplyDelete