Thursday, December 27, 2012

# Lucky BaoBei


Assalamualaikum ! ^^

Pejam celik pejam celik baru aku sedar da nk abis tahun 2012 ni kan.

Mcm2 benda dah berlaku, baik, buruk, gembira, sedih.

Well, learn from your past. Make it as your experience, and MOVE ON :)


Ok berbalik ke tajuk, act seblom ni kan aku ade bukak SIMPLE MARKET. 
Lepas aku dah test market, barang yang aku jual x berapa laku or mungkin x sesuai nak djual online.
Yup kita belajar dr silap, munkin aku patut fokus kat satu benda je.

So atas usaha aku dan 2 orang kawan lg, kitorang tubuhkan la



TENGOK, baru 47 orang like :( so ape lagi jom la support local business ! :)
Kalau bermurah hati, boleh la tlg promotekan page ni okay. hee
kalau nk mniaga ngan kitorng pown boleh, "murah2" kata orang cina kat sini. haha

Actually aku terpikir mcm ni. Sampai bila nk mengharap duit mak bapak, 
yela walaupun parents kita berduit, xkan nk harap duit dia je. xbestkan?

nak kawen pown duit mak bapak ke? LAGI X BEST

Haha Okay skrng aku fokus kat benda ni dlu. 
So if siapa2 yg berminat nk beli or buat business ngan benda
ni leh la roger aku k :) 

ZAIJIAN ^^


13 comments:

  1. Asam garam berbisnes macam tu lah, bukan nya terus buat tu terus berjaya. kena lah harung pahitgetir sikit. Huhu. good luck :)

    ReplyDelete
  2. gud luck yer..neway..betul ler tuh,,smpai bile nk hrpkan mak ayah ..kene pandai carik duit sendiri..hehehe..

    oh yer...nak cokelat yer..x nk antar lah..meh meh balik sini..

    ReplyDelete
  3. Kejap lagi I 'like'.
    I pernah jugak buat biz online tapi now stop kejap sebab takleh komited.
    Insya-Allah nanti akan start balik but takes time lah.

    ReplyDelete
  4. Dah like. Jap persoalannya nak beli pun tak de duit, takan nak mengharap duit mak bapak kan (Eheks).Eh, what if you gi test market kat Ebay.com, and cari lagi web seumpama selain dari tu? Then attach la link fb. Buat satu blog khas tok barang. Eh, before that wat accout western union or paypal. For online selling. Macam untung gak sebab one whole world can view your product kan. BTW, jangan sedih. Mule dari bawah. Don't worry, You takan kahwin gune duit parents. Ahaks! :P

    ReplyDelete
  5. good luck. kalau u minat, i rase jatuh 10x pon u xde hal kan? yg pnting jgn putus asa. rezeki ada di mana2. :)

    ReplyDelete
  6. bisness ape ni ijat?? nanti i tengok kay

    nak bagi tahu anda telah di tag
    http://akupencintahlovate.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

    ReplyDelete
  7. wah..business...:D jap gi nak gi survey..:D

    ReplyDelete
  8. btw all the best bro. moga bisnes hang bertambaha kembang 2013 ni :)

    ReplyDelete
  9. semoga berjaya korang semua :-)

    ReplyDelete
  10. Lucky baobei. aku pikir kamu akan menulis tentang "bf/gf yang beruntung" :D

    ReplyDelete