Thursday, February 28, 2013

# Mari Muhasabah Diri




Psikologist mengatakan :

1. Apabila seseorang itu terlalu ketawa terbahak-bahak biarpun hanya perkara kecil yang langsung tidak lucu dan kelihatan bodoh, dia sebenarnya seorang yang mempunyai jiwa yg sangat sunyi.

2. Sekiranya seseorang itu banyak tidur, dia org yang kuat bersedih.

3: Apabila dia kurang bercakap tetapi pantas dalam berbicara, bermakna dia mnyimpan seribu rahsia.

4. Sekiranya dia sukar untuk mengeluarkan airmata, dia seorang yg lemah.

5. Kalau senang menangis meskipun benda yg kecil sahaja, dia seorang yg berhati lembut.

6. Dan sekiranya dia cepat marah biarpun perkara kecil kuman, itu bermakna dia perlukan kasih sayang.

Berusahalah untuk memahami orang lain selepas kita memahami diri sendiri. Bukan 100% betul, tetapi ada sedikit kebenarannya disitu


12 comments:

  1. soal perasaan memang complicated.. sunyi, sedih, pemarah dll..

    kita boleh kawal sbnrnye. kan? :)

    ReplyDelete
  2. misz aisya: btoi awak. bnyykkan bersabar n muhasabah diri, insyaAllah smuanya ok :)

    ReplyDelete
  3. saya sedih...saya hri2 sedih...ahahhaha

    ReplyDelete
  4. Salam.

    Eh awak, cantik ya blog kita? tima kasih *kembang idong,hahahaha

    Macamana ijat kat sana,sihat n semua ok ya? ^_^

    Komen dah lari dri topik,mieehehe

    ReplyDelete
  5. 6 statement kat ats tu smua fakta haha kbanyakkan orang begitulah perwatakannya.
    yeah kita perlu memahami orang lain klau nak orang lain pon memahami diri kita :)

    ReplyDelete
  6. no 5 tu ada sikit samalah..hehe

    ReplyDelete
  7. ok...asal terasa mcm ada sikit kena kat batang hidung ni? LoLs..hoho...agreed =)

    ReplyDelete
  8. haishhh 5 dan 6 tu cm ade kne mngene jeh dgn kiteee kihkih

    ReplyDelete