Saturday, March 23, 2013

# Roti Canai di Beijing


Tema post kalini ala2 lomo ah, hehe 

Kemalasan untuk mengupdate blog ini makin melanda 
coz internet yg slow mcm siput babi kat beijing ni. 
tambah2 plak minggu ni aku ade test, so mmg x bukak blog la


 

Sekarang kat Beijing sepatutnya dah masuk Spring, musim bunga and sepatutnya dah start panas balik. Tp yup kita hanya mampu berusaha, Allah yg menentukan. 

Nak dijadikan cerita, salji turun lagi. Ingatkan dah x turun salji coz dah tukar musim kan,
dorang kata, salji kalini antara paling cantik sepanjang musim ni.
yup mmg cantik pown :) Subhanallah 


 

OK lari tajuk lagi ! Haha ok ROTI CANAI !
fuwhh hilang rindu aku kat roti canai ble terjumpa kedai mamak kat Beijing !
Pelagi bantai ah roti canai telur and teh tarik ^^

 

Punya seronok makan, lupa tanya harga berapa. 
Ok roti canai kat sini sgt "murah", 

Roti Canai Kosong = RMB22 = RM11
Roti Canai Telur and lain2 perisa = RMB25 = RM12.50

Murah kan? ^^

Xpela, sekali 1 sem jela aku makan kat sini, haha. Ni owner  kedai tu, India mali okay~


Ni plak menu2 yg lain yg ade kat kedai ni. Masakan melayu la tp x halal dia kata.
Harga smua dlm RMB, harga malaysia korang bahagi 2. mmg smua cekit darah le harganya =.=

 

 

Ok DONE roti canai. Dah kenyang baru bjalan, gi RUSSIAN MARKET lak..
Sini.. emm... Okay la.. Clothing, Accesories, Kain2 and mcm2 lg la..

 

 Kat Malaysia xde motor camni kan? haha agak style la. And comel bbdk ni ^^

 

Sekitar kawasan.

 


  


Kat sini orang lbh prefer guna kenderaan awan n basikat. 
Mungkin lg mudah kot. Gi keje smua naik basikal, jimat and xdela nk rasa malu coz rmai orng guna. 
Kat Malaysia?

 


 Sini plak Masjid yg aku slalu gi Solat Jumaat. Alhamdulillah masih ramai orang Islam Cina kat sini, jgn disangka tiada orang islam di negara CHINA :)




10 comments:

  1. nak bukak bisnes roti canai jugalah kat sana kalau harga sekeping sampai rm 11..:D

    ReplyDelete
  2. bapak mahai gila roti canai kat sana.. huhu

    ReplyDelete
  3. ijat. aku kat penang merata2 ade roti canai ijat. ahhaha..

    ReplyDelete
  4. Punyalah mahal roti canai tu. Wahaha.. Mcm sronok pulak study kat luar negara. Hehee ;)

    ReplyDelete
  5. mau cari kari mamak kaw punya la lepas ni. ada tak??? hahaha...

    ReplyDelete
  6. pengsan tngok rege.. ala wat la sndri..seng je.haha

    ReplyDelete
  7. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  8. wah roti canai sekeping RM11.kat malaysia bole dapat 10 keping siap bole belanja jiran lagi hehe

    ReplyDelete