Wednesday, May 8, 2013

# UTM Graduation Day


1st of all, Assalamualaikum to all reader.
Dukacitanya dimaklumkan bahawa esok puasa. 
eh? haha xdela. 

Mmg susah bila dah ade kat China and internet mcm2 blok. 
Even nak bukak facebook and blog pown kena pakai Vpn.
So mmg terbatas untuk mengupdate blog ni slalu.

Blog ni bukan mati, cuma kesibukan sebagai pelajar and internet yg mcm siput sedut
membataskan untuk sentiasa mengupdate.
But keep it up and i'll try my best untuk slalu update blog ini :)

MAJLIS KONVOKESYEN UTM KE-50

Ok, dengan ini secara rasminya aku dah pun penamatkan pengajian di UTM.
Dah lama abis sbnrnya, nk tunggu konvo je lambat bangeet.
DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK


Oleh sebab xleh amik gambo kat dlm ni, x bnyk pic yg aku leh amik.
Ni pown abng aku yg curi snap. So yeah tats me ! tp blur plak :(

Sesi mengambil Buku Anugerah.


Sesi Ambil Gambar Studio.
Baik kan amoi ni tlg pakaikan :p



Keluar je dewan, of coz FAMILY yg dcari.
from left, angah along ayah mama adik bongsu, ade adik perempuan tp dia
xdpt dtg coz skolah dia x bg cuti. ades~



and yes, this is my BELOVED PARENTS.
En. Md Taib b. Hj Dora and Puan Zubaidah bt. Md Rus
im proud to be ur son.



The one that teach me about life and studies, no other person can replace him.

 


The one that always scold me but deep inside, she just caring about their son future.



My brother, why so short? haha he's my 1st bro aka along.
Syafiq Taib. 



This is ME. oh yeah~ haha

 


My 2nd bro aka Angah.
Syazwan Taib



Antara pic2 aku bersama family tercinta ^^


 


 


Last but not least,
pic last sblom meninggalkan UTM sanjungan bangsa.
Pintu masuk utama UTM.



Bye2 UTM, smoga kita berjumpa lg.

 

Akhir kata, ingatlah bahawa

 setinggi mana pown ilmu kita,
sejauh mana pown kita berada,
setinggi mana pown darjat kita sekarang,

Jangan sesekali kita lupakan ibu bapa kita. Berkat ilmu itu bergantung pada ibu bapa juga.
Hargailah mereka selagi nyawa dikandung badan.
and I LOVE MY PARENTS so much.

Tanpa mereka siapalah kita.
TQ Allah berikan mereka kepada saya.
Alhamdulillah.


15 comments:

  1. Salam.

    Ijat..tinggi jugak rupanya ko..hahahah

    Oh, tahniah ^_^

    Pasni,bbrpa thun lgi..konvo kat beijing plak,weeee!

    ReplyDelete
  2. Congrats si tinggi!!!! Hahaha. "Along, why so short?!" Lmfao :P

    ReplyDelete
  3. Ibu bapa ialah pendidik yang pertama sebelum cikgu or lecturer bagi setiap umat manusia di atas muka bumi ini...:)

    p/s : congratulation Ijat. Semoga bejaya dunia dan akhirat..:D

    ReplyDelete
  4. bestnyeee tahniahhh!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Wah seronoknya, dah konvo!!

    Tahniah !! >_<

    ReplyDelete
  6. tahniah.. bahagia mukanye :)

    ReplyDelete
  7. akhirnye...
    tahniah ye ijat...
    :)

    ReplyDelete
  8. tahniah ijat...jelesssss lahhh haiss... hehehh

    ReplyDelete
  9. waah beznya...tahniaahh!!!

    ReplyDelete
  10. Tahniah da grad!hehe jahat perli abg sendirik pendek yelah awak tu tinggi haha sama je ngan bella kak long si pendek adik yg second tinggi menggalah

    ReplyDelete
  11. congrats!!! saya pulak kena tunggu lagi setahun setengah nak grad. Aish! :)

    ReplyDelete
  12. tahniah ijat aben... alahai knapa kah adek pempuan x dapat dtg.. xpe, kim salam dia eh. cakap mr korn kim salam. =)

    ReplyDelete